2014.03.20.
08:00

Írta: Babba Design

Csináld magad!- Tavaszi virágos ágak

Itt a tavasz és vele a nagytakarítás és a ház dekorációjának megváltoztatása.

Én is elkezdtem azon gondolkodni, hogyan díszítsem fel a házunkat, viszont elhatároztam, hogy ehhez nem fogok venni semmit! Most végeztünk a fák metszésével, így remek alapanyagot nyertem a friss ágakból.

A következőkben azt mutatom be, hogyan lehet egyszerű virágzó ágat készíteni.

1. Egyforma hosszúra metszettem pár szép almafa hajtást és vázába tettem őket.

2. Kerestem egy mindkét oldalán színes szalvétát (lehet krepp papír is, de az nem volt itthon).

3. A szalvétát széthajtottam, feltekertem.

4. 3-4 cm-enként megjelöltem, majd elvágtam, így hosszú csíkokat kaptam.

5. A csíkot a képen látható módon visszahajtottam, majd a visszahajtott részen tekertem párat, ez lesz a szár.

6. Aztán megfogom a szárat a másik kezemmel pedig a csíkot és miközben a szár köré tekerem a csíkot, lazán megcsavarom a csíkot.

7. Ezt addig folytatom míg el nem fogy a szalag és egy mini rózsát nem kapok, a maradék szalagot a virág alá hajtom, ha szét akar esni, akkor odaragasztom.

8. A szárat levágom, de úgy, hogy ne essen szét a virág és a virágokat az ágakhoz ragasztom.

2014-03-19.jpg

Szólj hozzá!

2014.03.19.
08:00

Írta: Babba Design

Tavaszi zsongás

Egy világos farmer, egy világos felső, hozzá illő cipő és egy kellemes pasztell színű pulcsi, blézer, vagy kiegészítő és máris kész a tökéletes tavaszi szett. Az összhatás pedig lehengerlő. A tavaszi fényben a lágy púder és pasztell árnyalatok sokkal erőteljesebbnek tűnnek, mint akár egy neon "csoda". A világos árnyalatok szinte világítanak a fényben, de nem irritálják a szemet, így vonzzák a tekintetet.

Lépj ki a tömegből!

Egy kis tavasz

 

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz divat

2014.03.18.
08:00

Írta: Babba Design

Hálószoba inspiráció

Hálószoba inspiráció az IKEA bútoraival. Lehet szeretni, lehet lenézni, de az Ikea még mindig a megfizethető stílust képviseli, a magyar bútorgyártók még csak most kezdenek felnőni a feladathoz, hogy a minőség mellett az áraikkal is versenyezni tudjanak.

Ikea hálószoba inspiráció

 

Szólj hozzá!

Címkék: lakberendezés hálószoba

2014.03.17.
08:00

Írta: Babba Design

Hóvirág és krókusz

2014-03-01.jpg

Az én napom ma ezek az apró virágok alapozták meg, még én ültettem őket ez a második év, hogy virágoznak és szépek, gyönyörűek ,még szebbek és többen vannak, mint tavaly. :D

Öröm és boldogság :)

Akik nem olyan szerencsések, hogy legyen kertjük, ezeket a virágokat cserépben is nyugodt szívvel nevelhetik, igazán könnyen kezelhetőek, nem foglalnak sok helyet, de nagyon szépek.

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz virág kert

2014.03.16.
08:00

Írta: Babba Design

Blue spring

Ma kék hangulatban vagyok. Igen van ilyen, ugyanúgy ahogy rózsaszínben látott világ, lila köd, sárga irigység és zöldszemű szörny. A színek és azok harmóniája kifejezheti hangulatunkat, de befolyásolhatja is azt. Használjuk őket okosan. Ma reggel sötét, szürke, nyirkos és hideg napra ébredtem, a világos, üde, friss szín ellensúlyozza ezt.

Blue spring

 

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz divat kék

2014.03.15.
16:30

Írta: Babba Design

Kabát inspiráció

A klasszikus kabátokat is újragondolják időnként. Már nem csak a fekete-bézs-szürke háromszögben gondolkodhatunk. :)

Kabát néző

 

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz divat kabát

2014.03.14.
08:00

Írta: Babba Design

Válassz, ha tudsz :)

Egy drága ember (egy jó barát, aki mellesleg ízig vérig férfi) megkérdezte, hogy "mit lehet annyit szenvedni a lakberendezéssel, legyenek jó színek, legyen kényelem oszt jó van" :)! Megkérdeztem tőle, hogy hol a gond? Hát előadta, hogy új ágyat szeretne a párja, mert a mostani már nagyon régi és nem illik a felújított lakásba. Megkérdeztem tőle, hogy szerinte mi a jó szín? Mondta, hogy feketét szeretnének és nem is érti miért nincs még ágy, mert ugyan hány fekete ágykeret lehet? Ezen igen jót nevettem és ezt a pár darabos válogatást mutattam neki. Azonnal megértette, hogy ő ezt soha nem fogja érteni :D

Végül a 6. ágyhoz nagyon hasonló, de ágyneműtartó fiókos verzió nyert. A tanulság, hogy soha ne becsüljük le a feladat nagyságát és ne ugorjunk bele kellő körültekintés nélkül semmilyen hosszú távú döntésbe. A bútor befektetés is, bár kevés az esély, hogy pénzt nyerünk rajta, de befektetés az életünkbe, a boldogságunkba. Igyekezzük megtalálni a számunkra tökéletes megoldást.

Black bed

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás szín lakberendezés ágy hálószoba

2014.03.13.
14:00

Írta: Babba Design

Praktikák

Sokan gondolják, hogy pénzügyek terén otthon vannak és ők aztán mindent megtesznek és náluk jobban senki nem tud megtakarítani. DE nagyon sokan elkövetnek egy nagyon nagy hibát! Mindenen úgy akarnak spórolni, hogy a legolcsóbbat veszik meg!  Igaz, hogy nem mindig a drágább a jobb, de egy jó minőségű, valamivel drágább termékkel sokat takaríthatunk meg. Mikor gondolkozz el rajta, hogy a drágábbat kéne-e megvenned?

1. Mindennél amihez jár garancia. Pl. Hűtőszekrényt szeretnél venni. A nagyon olcsó, de kétes állapotú használt, vagy az új, garanciás termékkel jársz jobban?

2.Mindennél aminek mérhető a fogyasztása. Azt hiszem itt nem kell példa.

3.Mindennél ami megalapozza a nyugodt pihenésed, mert az alvás és a pihenés az egyik legfontosabb dolog, sok mindennek az alapja.

Fridge

 

Szólj hozzá!

Címkék: spórolás praktikák

2014.03.12.
14:00

Írta: Babba Design

Alapelvek

A színek nagyon fontos szerepet játszanak mindenki életében, a többségnek van például kedvenc színe. Viszont van amikor, fontosabb a funkció, mint a vágyaink. Vannak persze emberek, akik mindent alárendelnek kedvenc színüknek, de nem biztos, hogy érdemes követni őket, mint minden területen itt is kell az egészséges egyensúly. Néhány alapigazságot érdemes figyelembe venni:

1.A sötét vagy túl élénk színek összenyomják a teret.

2.Minden ami visszatükrözi a fényt segít, hogy nagyobbnak látszódjon a szoba.

3.A nagy felületű bútorok színére is érdemes ügyelni.

4.A kiegészítők színének kiválasztásánál lehetünk bátrak!

5.Érdemes hangsúlypontot választani a helyiségekbe, a hangsúlypontot emeljük ki egy erőteljes színnel, vagy érdekes mintával esetleg egy más textúrával.

Empty room

Szólj hozzá!

Címkék: szoba szín lakberendezés alapszabályok

2014.03.11.
10:43

Írta: Babba Design

Üres szobák kérdése

Sokan, főleg, ha albérlet kereséséről van szó megijednek, ha egy üres helyiséggel találják szembe magukat. Rögtön elkezdenek záporozni a fejekben az önmaguknak feltett kérdések: Mit fogok ezzel csinálni? Hogyan tudnám ezt berendezni? Nincs egy fillérem sem, miből fogok bútort venni?

1.Tudnunk kell mi a cél! Hosszú vagy rövid távra tervezünk? Mire fogjuk használni a szobát?

2. Ha az előző kérdésre tudjuk a választ már dönthetünk is.

Az én álláspontom az, hogy örüljünk mindennek, ennek is, hiszen egy üres szoba olyan, mint egy fehér vászon. Azt festünk rá amit csak szeretnénk és ha ügyesek vagyunk olyan lesz az eredmény, amilyen nekünk tetszik. Míg ha előttünk valaki már festett netalántán firkált a vászonra, abból sokkal nehezebb valami szépet kihozni.

A mai világban tömegével juthatunk hozzá megfelelő árú, jó állapotú, nekünk tetsző bútorokhoz, nézzünk csak szét az interneten!

Nem kell egy lakást pár nap alatt berendezni és tökéletessé tenni, fokozatosan minden hónapban ezt-azt hozzátéve rövid időn belül igazi, otthonos menedéket varázsolhatunk.

Döntsünk mindenről körültekintően! Persze az sem mindegy milyen az az üres vászon: A következő bejegyzésemben a szoba színének fontosságáról lesz szó.

Empty room

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás szoba szín lakberendezés